Actie Katwijkse Ziekte

Dit is Jesse. Een vrolijke ondernemende leerling in mijn klas. Twee jaar geleden is zijn oma overleden. Zij had de zogenoemde Katwijkse ziekte, een erfelijke aandoening waarvoor nog geen behandeling is. Jesse’s moeder heeft 50% kans om het gen te erven en ook op jonge leeftijd geconfronteerd te worden met (fatale) hersenbloedingen. Jesse, en zijn broertjes, hebben dan diezelfde kans.

Lees meer »

That time of year

Het is weer tijd om terug te blikken en vooruit te kijken.Terugkijkend op 2023 mag ik wel zeggen dat het een mooi jaar is geweest.De serie Hartstocht kwam uit bij Z&KDe waarheid tussen jou en mij vond na 8 herschrijven een definitieve vorm en loftpublishing en ik hebben met een grote glimlach alle reacties gelezen.Maar het hoogtepunt was toch wel de vernieuwde uitgave van de Zorgen voor de liefde serie. Eindelijk zijn de verhalen zoals ze moeten zijn, en dat merkte ik ook aan de recensies 🥰🥰 daar werd ik wel even stil van.Een heel nieuw aspect waren toch wel de evenementen en ontmoetingen met lezers tijdens het @aprilbooks.nl event en @zininfeelgood evenement in september. Zo gaaf om dit mee te maken ♡ En dan de shout out in @bibliotheekkatwijk met de queer corner 🌈 zo tof!Er is echt veel leuks gebeurd. En niet alleen op schrijfgebied. Begin dit jaar verhuisden we naar ons droomhuis, wat het nog steeds is ♡ liep ik stage op twee hele leuke scholen en kreeg ik de kans om in een fijn team te werken en te leren.Natuurlijk zijn er ook twijfels, frustraties en twijfels geweest dit jaar, en best heftige dieptepunten. Maar ja, dat houdt alles een beetje in balans toch ;)En dan 2024... geen idee wat dit jaar gaat brengen. Echt niet... want er zijn op dit moment een aantal zaken niet helder. Wat ik wel weet is dat ik hoop dat ik alles wat ik ga doen met liefde, plezier en dankbaarheid in mijn hart kan doen ♡♡

Lees meer »

Dag 2022. Hallo 2023

 

Op de laatste dag van het jaar, plaats ik mijn eerst blog. Beter had ik het niet kunnen plannen. Of misschien had ik het beter wel kunnen plannen. Want een blog tikken, ondertussen uitvogelen hoe Mailchimp werkt in verband met een nieuwsbrief en ook nog eens twee mini-stuiterballen enigszins in het gareel houden, is gewoon geen doen.

Dus ja, die planning. Die had ik in principe ook, want plannen is wel mijn ding. Ik vind het heerlijk om lijstjes, plannen en doelen op te schrijven. Maar me er ook nog eens aan houden is een heel ander verhaal...

Misschien is dat wel een verbeterpuntje om aan te werken in 2023 ;)

Maar goed, 2022, Daar begon ik deze blog mee. Terugblikken en vooruitkijken. Wat gaf 2022 en wat gaat 2023 brengen?

 

2022 bestond voornamelijk uit het rapen van de brokstukken die 2021 had achtergelaten. Zowel op schrijfgebied als privé.

Het was een jaar van accepteren, loslaten en eigenlijk tot de conclusie komen dat je niets kunt afdwingen. Zelfs al wil je iets heel erg graag en doe je nog zo je best. 

Gek genoeg gaf dat een soort van berusting. 'Het' - wat dat het dan ook mocht zijn -  hoefde niet meer zo nodig. Tegelijkertijd gaf dat ook ruimte om eens na te denken. Als je telkens voor je gevoel in dezelfde vicieuze cirkel stapt, dan wordt het toch wel eens tijd om te kijken welke afslag je neemt ;).

En dat bracht me dan toch op de juiste route met heel veel mooie dingen op mijn pad. We kochten ons droomhuis. Ik bracht Als je me ziet uit, een kort verhaal over twee hele lieve mensen, die je het allerbeste gunt. Voor de steamy bundel Out of Office van Aprilbooks mocht ik het verhaal Van het pad af schrijven, en daar had ik toch een partij lol in :).

Het jaar sloot ik af met Een nieuwe herinnering aan kerst. Een kort kerstverhaal over Adam, die niet niet meer gelooft in kerst, de liefde en zichzelf. Totdat hij de juiste persoon tegenkomt. 

Met die gedachte gaan we ook verder in 2023. Je hebt niets voor altijd. Niet de goede dingen, maar gelukkig ook niet de slechte dingen. Iedere dag brengt weer iets nieuws en iedere stap die je neemt maakt dat je weer ietsje dichterbij een geweldig avontuur bent. 

Soms komen er mensen op je pad waarvan je op voorhand niet beseft hoe belangrijk ze voor je gaan zijn. Een simpele ontmoeting, een eenvoudig gesprek, kan zomaar een sleutel bevatten. 

En wat verder in 2023? Hoewel ik geen doelen heb, of verwachtingen, zijn er natuurlijk genoeg dingen waar ik naar uitkijk. In maart komt de serie Hartstocht uit bij Z&K. Superspannend natuurlijk, en ik ben echt heel blij dat ik deze kans heb gekregen. 

Ook komt dit jaar de vernieuwde versie uit van de Zorgen voor de liefde  uit, met het steeds maar uitgestelde vierde deel. 

Er staan natuurlijk ook weer nieuwe projecten klaar waar ik heel graag aan wil gaan werken en natuurlijk hoop ik op heel veel leuke ontmoetingen volgend jaar. Hopelijk ga ik je zien!

Dank jullie wel

Voor het lezen, de reacties, de hartjes, de ontzettend gave collage's, de recensies, de liefde voor het genre, voor verhalen die misschien wat anders zijn, voor het proeflezen, de tips, het meedenken, de liedjes die soms voor het verhaal geschreven leken te zijn en voor alles wat ik nu vergeet te noemen. 

En natuurlijk niet te vergeten een hartje dank je wel aan alle leuke mede-auteurs die ik dit hopelijk in 2023 wel in het echt ga ontmoeten :) en Loftbooks, Aprilbooks en Z&K voor het vertrouwen en de ontzettend leuke samenwerking.